Planerade driftavbrott

Under följande datum kommer Studentportalen att uppdateras:

  • 12 mars 2014
  • 3 juni 2014

Uppdateringarna följer Uppdoks releaseplan för att minimera antal driftstopp.

Studentportalen

Bild på studenter och text

Uppsala universitet har mängder av studenttjänster som finns samlade i Studentportalen, studentportalen.uu.se

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation, egen filarea och webbpost m.m.

I Studentportalen kan man enkelt rikta information till olika grupper av studenter, t.ex. inom ett program, på en institution eller vid en kurs.

Studentportalen erbjuder många funktioner som underlättar undervisning, administration och kommunikation. Exempel på funktioner är kursregistrering, diskussionsforum och webbsidor. Läs om funktioner...

Support och utbildning

Uppsala Learning Lab är systemägare för Studentportalen och ansvarar för utbildning, handledning och support för anställda. Kontakta support@ull.uu.se, ring 018-471 62 93 eller läs manualen för Studentportalen om du undrar över något.

Som anställd kan du gå kurs i Studentportalen. Läs mer om Studentportalkurserna.

Roller och behörighet

För att kunna logga in och administrera Studentportalen måste du ha en administratörsroll. Ansök om användarbehörighet för Studentportalen via behörighetsblanketten (pdf).

Drift

Studentportalen står i kontakt med många centrala system, se översiktsbild (jpg).När dessa är stängda för exempelvis systemunderhåll påverkar det Studentportalen. Information om ev. driftstörningar finns på IT-avdelningens hemsida: http://uadm.uu.se/iti.